rachel och daniel är mest kända för sin geisha som otvivelaktigt är århundradets mest exklusiva kaffe. det här är ett projekt som ingen trodde särskilt mycket på. ett flertal år av tjat från krävdes från min sida och lika lång tid av daniel krävdes för att få svar på otaliga frågor om processmetoden. i år ville de så äntligen pröva. kaffet som valdes är en caturra som växer lite längre ner på vulkanslänten från gården sett.
bären handplockas fullmoget och tas omhand av daniel. förutom ett exakt hantverk, är det en egendomlig vulkanisk jordart och den relativt låga höjden som gör detta så speciellt.
plats: panama, esmeralda farm, palmyra
höjd: 1320 meter
process: elekterad handplock, natural, torkad på cementpatio och sedan mekanisk
body: 5
syra: 3
sötma: 5
smak och arom: choklad, portvin, körsbär, banan
passar: de flesta bryggmetoder. vinner på att vila 2 - 3 veckor i påse.